Jeps – og det kan  endda redde dit parforhold og forhindre skilsmisse på samme måde, som et almindeligt parterapeutisk forløb.

 

Rigtig mange par sidder stadig fast i den forestilling, at bare de diskuterer forholdet og diverse mangler og fejl hos hinanden længe nok, så skal det nok lykkes til sidst. Ofte sidder folk hjemme i stuerne i årevis og skændes så det brager, uden at komme et skridt nærmere hinanden. Mange par genudspiller de samme dramaer om og om igen uden at forsøge at få hjælp udefra, og derfor er der stadig alt for mange par, som ender med at gå fra hinanden.

Det er en skam, for alle undersøgelser viser faktisk, at parterapi virker.

“Men hvad så, hvis min mand ikke vil med i parterapi,?” bliver jeg spurgt

 

Jamen så går du i parterapi alene. Både for dine egen og for din partners skyld.

Hvis du kan mærke, at I er på vej ned af slisken i dit parforhold, så nytter det jo ikke noget at fortsætte i samme rille og fortsætte med at kritisere, bebrejde, klage, have ondt af dig selv, og fortælle dig selv, at hvis bare din mand/kæreste var mere af alt det , som han tilsyneladende ikke er, ja så vil problemerne løse sig.

 

Drømmen om følelsesmæssig symbiose

Kernen i mange af de problemer, som vi oplever i vores parforhold er drømmen om følelsesmæssig symbiose, som  får os til at definere virkeligheden ud fra os selv. Emotionel symbiose er en projicering af vores egen virkelighedsopfattelse over på et andet menneske, baseret på den fejlslutning, at den andens virkelighed kun gælder, hvis den matcher din egen. “Jeg ved, hvordan det skal være, og hvis du ser anderledes på det, er der noget galt med dig. Du er den forkerte af os to”.

Så har  vi balladen – og utallige  efterfølgende skænderier, som næsten aldrig handler om det vi tror.

De fleste af os beskæftiger os ikke med at lære os selv at kende på et dybere plan, før vi begiver os ind i et parforhold eller gifter os. Og når der opstår problemer, er vi umiddelbart tilbøjelige til at skyde skylden på partneren. Vores dybere behov og længsler er oftest slet ikke de samme, selvom vi matcher hinanden på mange af de områder, som vi i starten synes var absolut afgørende. De fleste af os kender ikke vores eget tilknytningsmønster, men det burde vi, for det er ret afgørende i ethvert kærlighedsforhold.

 

Tilknytningsteorien

Tilknytningsteorien forklarer, hvorfor du reagerer, som du gør i dine vigtige relationer, når det er svært. Når begge har overskud, er det nemt at være i relationen. Men i pressede situationer, når du ikke får, hvad du har brug for, hvordan reagerer du så? Det forklarer tilknytningsteorierne.

Forskning har vist, at der er 4 grundlæggende tilknytningsmønstre:

  1. Tryg tilknytning
  2. Utryg tilknytning med undvigende/afvisende mønster
  3. Utryg tilknytning med ængstelig/ambivalent mønster
  4. Utryg tilknytning med desorganiseret mønster

Når du og din mand/kæreste reagerer i parforholdet ud fra  forskellige tilknytningsmønstre bliver det  svært at forstå hinanden. Vi bliver ofte fanget i tilsyneladende modsatrettede behov og længsler omkring autonomi og frihed og behov for samhørighed og kærlighed. Og disse modsatrettede behov og overlevelsesstrategier kan føre os ind i en dans af misforståelser og gentagne skænderier, som kan ødelægge den kærlighed, som vi oprindelig mødte hinanden med.

Du kan læse mere om tilknytningsteorien her

Forstå dit tilknytningsmønster  – Og find ud af hvilket tilknytningsmønster din mand/kæreste har

Dit tilknytningsmønster grundlægges i barndommen, men dine oplevelser og erfaringer senere i livet spiller også ind. Det betyder også at du ikke er fanget i et bestemt tilknytningsmønster.

Du er fri til at udvikle dig og begynde at heale de dele af dit tilknytningmønster, som spænder ben for dig i dit kærlighedsliv.

På den måde kan give dig selv de bedste forudsætninger for velfungerende relationer og kærlige parforhold og gøre en forskel i det parforhold du er i nu – eller det næste.

 

Benyt dig af mit aktuelle tilbud på “Alene i Parterapi”, som er et forløb, som jeg designer specielt til dig og dine udfordringer omkring kærlighed og parforhold.

 

Det her får du :

  • Et liv hvor du begynder at kunne mærke dig selv, dine behov og længsler. Et liv hvor du  lærer at elske dig selv, og tage ansvar for dig selv og dit kærlighedsliv i stedet for at fastholde ideen om, at kærligheden skal komme udefra fra et andet menneske. Det vigtigste kærlighedforhold er altid det, som du har til dig selv, for det er forudsætningen for, at du kan elske et andet menneske.

 

  • Støtte til personlig udvikling og healing af dit tilknytningmønster lige der, hvor det skaber problemer for dig i dit kærlighedsliv.Støtte til analysere og ændre de negative mønstre, som du er med til at udvikle i dine parforhold. Når du begynder at forstå dig selv og din mand/ kæreste på et dybere plan, vil du hurtigt mærke at kontakten og trygheden i forholdet bliver markant bedre.

 

  • Balancering af dine maskuline energier som overordnet er en fremadlænet “jeg gør” energi ( eks. kontrol, handlekraft, selvstændighed, logik og struktur )  og de feminine energier, som overordnet er en tilbagelænet “jeg er” energi ( eks. at være blød og modtagende, indadvendt og nydende)
    Hvis du er for meget i den maskuline energi, som rigtig mange kvinder er i dag både på jobbet og i familie, ja så ender du med at blive slidt ned. Både i dit parforhold, hvor du vil opleve at det hele tiden er dig der “er den”, og i forhold til dine børn, hvor du vil have svært ved at være nærværende og ægte omsorgsfuld.

 

Læs mere HER

Du er velkommen til at kontakte mig og høre nærmere om tilbuddet.

Kærligst Karen